Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

"Ανθρώπινη φωνή" LA VOIX HUMAINE του Ζάν Κοκτώ - Δελτίο τύπου παράστασης


Λίγα λόγια για το έργο.

 Ο Ζάν Κοκτώ μέσα απο αυτό το κείμενο, πραγματεύεται την ανθρώπινη μοναξιά. Την μοναξιά εκείνη
όπου έρχεται ως καταιγίδα στην ψυχή του ανθρώπου έπειτα απο την καλοκαιρία και τις στιγμές ηρεμίας, τις ευτυχισμένες μέρες του παρελθόντος.




Είναι μία στιγμή όπου γίνεται συνειδητό πλέον το κενό. Το κενό αναμεταξύ δύο ανθρώπων που ένα τηλεφωνικό σύρμα τους συνδέει για τελευταία φορά. Είναι το τελευταίο τηλεφώνημα μιάς σχέσης που ξεκίνησε ως ιδεατή μα κατήντησε καταστροφική και αυτοκαταστροφική για τον πιο συναισθηματικά αδύναμο να υπάρξει μόνος.

Έχουν και οι ζωντανοί φαντάσματα ; Ναι έχουν. Είναι οι εντυπώσεις που μας δημιουργούν και μετά απο λίγο ή πολύ αποδυκνείονται ψέμμα. Ένα ψέμμα που είναι τόσο αναγκαίο για να συνεχίσει να ζεί κάποιος όσο και το οξυγόνο που αναπνέει.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Κόκκα είναι Υψίφωνος,σπούδασε κλασικό τραγούδι (Δίπλωμα με Άριστα,Ά βραβείο και διάκριση υπό τη Γιολάντα Ντι Τάσσο), Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά.Συνέχισε τις σπουδές της με το βαρύτονο Τζων Μοδινό.Έχει εμφανιστεί στην ΕΛΣ και σε λυρικά θέατρα της Ευρώπης ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κλασικές και σύγχρονες όπερες, οπερέτες και ορατόρια.Στο εξωτερικό πρωτοεμφανίστηκε ως Μανόν στην Όπερα της Ανατολικής Σαξωνίας , ενώ το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ρόλους όπως Λεΐλά (Αλιείς Μαργαριταριών), Μουζέττα (Μποέμ), Αντίνα (Το ελιξίριο του έρωτα), Νορίνα (Ντον Πασκουάλε),Λαουρέττα (Τζάννι Σκίκκι),Ντόννα Άννα (Ντον Τζοβάννι), Βιολέττα (Τραβιάτα, όπερα της βαλίτσας της ΕΛΣ), Νέντα (Παλιάτσοι), Αντέλε και Ροζαλίντε (Νυχτερίδα).Έχει εμφανιστεί στον κινηματογράφο στην ταινία “Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις” της Λ. Ρικάκη, όπου συνεργάστηκε με τον διάσημο πολωνό συνθέτη Zbigniew Preisner.Δίδαξε φωνητική  στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, όπου διετέλεσε και Διευθύντρια Χορωδίας.Τις  σπουδές της συμπληρώνουν το Πτυχίο Στατιστικής (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.




Θέατρο Παραμυθίας, Παραμυθίας 27 Βοτανικός
12 Ιουνίου, ώρα 20.00 - 21.15
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Θεατρικών μονολόγων ANASA ART

Tηλ. κρατήσεων 6983.782.678
                        6983.042.463
                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου